Evenimente

Cum a fost la Foto Safari #4 in Gradina Botanica

13 Apr 2009 19:07, (0)

Vant. Nimic mai nepotrivit cand ti-ai programat o sesiune de macro-uri in aer liber. In afara de asta, a fost soare si frumos, desi Gradina Botanica nu e din pacate prea vesela... inca.

Inarmati cu lupe, lentile macro, tuburi, tunuri, camere pe film sau digitale - tot arsenalul din dotare - am haladuit prin lanurile de caprifoi si papadie, am vanat rate pe balta si pesti in lac, ne-am oprit la fiecare floricica si gandacel... intr-un cuvant, am dat in mintea fotografului incepator care se extaziaza in super macro mode in fata exploziei primavaratice.

Fauna din Gradina Botanica


Painting wings Pestisorul de aur Spring The reader
Doi vânători Foto safari #4 Foto safari #4 Foto safari #4
Doamna si vagabondul Mulți vânători Vânător #2 Mysterious wing

Cum spuneam, din pacate gradina, desi proaspat curatata de Team Work, nu e prea darnica in curiozitati botanice. Ceva floricele de primavara, multi pomi fructiferi, magnolii, iarba. Muuulta iarba. Zonele de interes exotic (serele) erau inchise, insulita la fel.

Clar, sistemul e de vina:

Orientare

Destul de goala pe la 11:30, cand am navalit noi (tiptil, sa nu speriem albinele...), in jurul orei pranzului gradina a inceput sa se umple de amatori de poze iopeiola (io pe banca, io la fantana, io sub copac, io si floricelele), cu care am ajuns sa stam la coada in fata cate unui rasad mai rasarit, noi ca sa nu le intram oamenilor in cadru, ei intrebandu-se ce naiba facem cu nasul in jos si fundul in sus, la 2 cm de floare. Asta faceam:

Flora din Gradina Botanica

Magnolie Tulips Balta Tears of pain
Plecaciune albastru Flori galbene rosu
Working day Foto safari #4 Flori Copaci Foto safari #4

In concluzie, lipsita pana si de atractia serelor, Gradina Botanica a fost un loc dragut, desi nu prea ofertant din punct de vedere al subiectelor, un fel de parc mai mare si mai frumusel, cu iz didactic.

La safari-ul urmator compensam cu ceva hardcore. Propuneri?

Vezi toate fotografiile aici
sau uita-te la slideshow

Ai fost la safari? Si de ce tii doar pentru tine fotografiile?  :)
Pune-le si tu aici.

Foto Safari cu Metropotam #4

06 Apr 2009 15:30, (0)

A venit primavara, au inflorit albinutele, bazaie copaceii, iar noi mergem sambata in Gradina Botanica sa ascultam cum creste iarba, macro mode.

Intalnire: sambata, 11 aprilie, ora 11:30 in fata Gradinii Botanice
Acces RATB: 61, 62, 71, 93, 236, 336
Daca intarziati mai mult de 11:40, ne gasiti inauntru.

Tarife aflam de pe site-ul gradinii
- bilet: 5 lei (2 lei pentru studenti), n-au reduceri de grup decat pentru copii, unde din pacate nu ne mai incadram :)
- taxa foto 5 lei (pe asta ne-au spus-o la telefon).
- taxa foto profi : 60 de lei pe ora :)
Recomandarea metropotamului: DSLR-urile, lentilele si tuburile macro sau tele-urile pentru vanat testoase se vor scoate dupa ce intram :)

safari

Dupa plimbarica ne putem regrupa la vreo terasa prin zona Leu. Daca aveti vreo recomandare sau sugestie, o ascultam.

Vrei sa vii? Pune-te pe lista!


Ca de obicei, ca sa ne centralizam putin, va rugam sa va CONFIRMATI PARTICIPAREA pe invita.ro (click). Contul de acolo va da automat acces si la 100eyes.ro, unde adunam toate fotografiile de la safari (in galeria care ne asteapta deja aici - link folositor pentru "dupa").

De ce sa pui fotografiile pe 100eyes? Pentru ca prin toamna vrem sa facem o frumoasa expozitie foto cu rezultatele haladuielilor noastre de la safari, si vom alege fotografiile de acolo (valabil si retroactiv - daca ai foto de la safari-urile trecute, pe care inca le tii sub saltea, galeria te asteapta).

Pentru alte probleme sau intrebari referitoare la starea vremii (soare, 20 de grade), tehnici de fotografiere a carabusilor si ritmul in care creste iarba, aveti comentarii mai jos :)

Daca vrei sa vezi ce am facut datile trecute...
Foto Safari #1 in Centrul Vechi
Foto Safari #2 in Rahova
Foto Safari #3 pe Mosii Vechi

Cum a fost la Foto Safari #3 pe Mosii Vechi

16 Mar 2009 18:44, (0)

Sambata dimineata, cum se crapa de ziua, pe la 11 si jumatate, sub un nor care se scutura nitel pe la Unirii si sub privirile usor agitate ale trecatorilor, un grup de vreo 40 de oameni cu camerele foto de gat au blocat vreo 10 minute trotuarul de la Cocor, ciripind si socializand, apoi s-au raspandit brusc la vanat fotografii.

OK, recunosc, brusc e un termen relativ. Cam ca in bancul cu melcul care facea tzushti in tufis. Dar odata pusi in miscare si imediat ce a iesit si soarele din nori, grupurile s-au mai intremat si cheful de plimbare a venit mergand (si cascand).

Suntem vanati!Foto Safari #3
Foto Safari #3 Bitchslappin'

Zona aleasa pentru plimbare a fost cea a Mosilor Vechi, iar sugestiile noastre pentru popasuri foto au fost Hanul Solaco(g)lu (1859), Casa cu geamuri bombate (1861), Casa breslelor, Templul Coral si vreo 5-6 biserici. Pe langa ele, zona ne ofera o suma considerabila de daramaturi pitoresti, case vechi cu o arhitectura superba, in paragina sau refacute, o comunitate pasnica de catei batrani si... liniste!

Wishful thinkingD. BeckhamFoto Safari #3
Foto Safari #3Dupa amiaza de caineFoto Safari #3

Grupul nostru s-a plimbat coerent ca un fluturas abia intarcat, pe un traseu riguros stabilit inainte, care arata cam asa:

harta mosi

Celelalte grupuri au urmat probabil rute asemanatoare, dar ne-am reintalnit toti in doua ore la Mystic Tree, unde am mancat bunatati si am socializat la mansarda sub lumina de ploaie cu soare.

Foto Safari #3 Casa cu bulina
GuestHanul Solacolu

A fost foarte placut, data viitoare poate vii si tu.

N.B. Daca ai participat la safari-ul de sambata, noi am inceput deja sa adunam fotografiile in galeria de pe 100eyes, tu ce mai astepti?
(considera asta o invitatie speciala, mai ales ca dupa vreo alte cateva safari-uri productive ne gandeam sa alegem cele mai frumoase fotografii si sa le aratam si altora, intr-o expozitie de grup ;-)

Old manFoto Safari #3oh, grandma, what big teeth...
Foto Safari #3We will prevailFoto Safari #3

Foto Safari cu Metropotam #2

23 Ian 2009 18:37, (0)

Dupa succesul fulgurant avut de primul foto safari, in timpul caruia ne-a plouat cu ciuda si ne-a batut cu pofta vantul de noiembrie, ni se sopteste din culise ca "mai vrem unul".

Si cum cititorul nostru e stapanul nostru, anuntam al doilea foto safari metropotamic, speram pe o vreme mai putin vitrega.

foto safari

Tema: de data asta o propuneti voi

Cand: sambata 24 ianuarie.

Ora: 11.30

Unde: Intalnire in piata Chirigiu (Rahova). Zone de interes:
- Piata de flori (George Cosbuc), Uranus-Sabinelor-Bragadiru
- zona industriala Fabrica de Chibrituri, Uzina Comet, zona Trafic Greu, Filaret
(harta zonei - wikimapia)

Cum se ajunge la Chirigiu:
- de la Unirii 4 statii cu tramvaiul 32
- alte mijloace de transport: tramvai 23, autobuze 117, 173 (detalii trasee pe ratbnav)

Timp aproximativ de plimbare: 2 - 2.5h

Ce facem dupa? Mergem ori in Fabrica, ori intr-o crasma penala de cartier din Rahova :)


CONFIRMARILE aici (va puteti loga cu userul de metropotam, daca aveti, sau de roblogfest sau de 100eyes.ro; iar daca nu aveti, era cazul :-)

Expozitie de fotografie: GEO, Diversitatea Planetei Pamant

16 Sep 2008 14:03, (0)

La Museo s-a vernisat pe 1 septembrie expozitia de fotografie GEO, despre diversitatea planetei Pamant. 80 de fotografii si 34 de fotografi ne arata Peisaje fantastice, momente din Viata oamenilor din lumea noastra sau din celelalte lumi, Animale fabuloase, Stiinta si tehnologie care par aduse din viitor.

poster geo
Pascal Maitre, Touareg - berberii nomazi din Sahara poarta pelerine vopsite indigo, cu vopsele vegetale. Acestea se iau pe piele, de unde si denumirea tribului de "oameni albastri", touaregi

Fotografii cu cele mai multe lucrari in cadrul expozitiei organizata de Geo Magazin sunt Christian Ziegler, Ingo Arndt, Pascal Maitre, Uwe George, George Steinmetz, Christopher Pillitz, despre care puteti citi mai multe aici.

expo geo museo
Peter Menzel, Implant

expo geo museo
Uwe George, Crusta Pamantului - lac secat in Tanzania, fotografiat de la 3000m altitudine

Expozitia ne plimba de la piramidele din Sudan la vulcanii din Kamchatka, din Antarctica in labirintele urbane din Shanghai, din varful turnului babilonic Taipei 101 din Taiwan la fetite si iepurasi in Gressholmen, ploi de funingine vulcanica in Filipine, traditii din Sao Tomé, body art traditional in Kashmir si alungarea spiritelor din Camerun.

expo geo museo
Ingo Arndt, Macac japonez (de zapada)

expo geo museo
Uwe George, La Proa - Muntele Roraima Tepui, de la granita cu Venezuela, Brazilia si Guyana - aproape 3000m inaltime si cu un platou de 45 km². Dedesubt - ceturile junglei.

Expozitia se poate vedea la Bucuresti, pana pe 29 septembrie, la Museo cafe, in Muzeul de geologie (Kiseleff nr. 2) si la Sibiu, 1-15 octombrie, la Primarie.

Vezi aici fotografii de la expozitie.

1 - 5 din 5

Pagini :